0 تا 100 آموزش دیاگ خودرو (ایرانی و خارجی)

آموزش دیاگ خودرو

فهرست محتوا

از سال 2000 میلادی، به تدریج شرکت‌های خودروسازی سیستم‌های کامپیوتری رو به ساختار خودروها اضافه کردن تا با بررسی این سیستم‌ها و شناسایی کدهایی که میدن به راحتی بشه مشکلات خودرو رو شناسایی کرد. این روش که امروزه به اسم دیاگ زدن شناخته میشه با اتصال خودرو به یک کامپیوتر یا موبایل انجام میشه و خیلی راحت میشه عیب‌های ماشین رو پیدا کرد. در این مطلب از «اتوآچار» قصد داریم به طور مفصل شما رو با آموزش دیاگ خودرو آشنا کنیم.

دیاگ زدن خودرو چیه؟

ماشین‌هایی که دارای سیستم کامپیوتری یا ECU هستند و ورودی OBD دارند رو میشه با اتصال به دستگاه دیاگ عیب یابی کرد. این دستگاه به شما یه کد میده که با کمک اون کد می‌تونید متوجه بشید کدوم قسمت از ماشین مشکل پیدا کرده. این کار روند عیب یابی رو ساده و سریع می‌کنه و فورا مشکل ماشین رو بهتون میگه.

دستگاه دیاگ خودرو چطور کار می‌کنه؟

قبل از اینکه آموزش دیاگ خودرو رو شروع کنیم بهتره شما رو با دستگاهی که دیاگ زدن باهاش انجام میشه آشنا کنیم. دستگاه دیاگ مثل یه تبلت یا آمپرسنجه که با یه سوکت به ماشین وصل میشه. این سوکت معمولا کنار موتور قرار داره که بعد از اتصال باید مدل خودرو رو انتخاب کنید و بعد از چند لحظه همه اطلاعات مربوط به ماشین رو می‌تونید روی صفحه دستگاه دیاگ ببینید. خطاها به صورت یه لیست (دائم و موقت) قابل مشاهده‌اند و خیلی راحت میتونید اونا رو پیدا کنید.

آموزش دیاگ خودرو

آموزش دیاگ خودرو

برای دیاگ زدن خودرو باید مراحل زیر رو به ترتیب اجرا کنید:

  • وصل کردن دیاگ به ماشین

اول باید یه پورت مناسب پیدا کنید که با کمک اون بتونید دستگاه رو به ورودی OBD ماشین که در اکثر مواقع نزدیک جعبه فرمان ماشینه وصل کنید. اگر جای دقیق ورودی رو پیدا نمی‌کنید، از دفترچه راهنمای ماشین کمک بگیرید. قبل از اینکه پورت رو وصل کنید ماشین رو خاموش کنید. بعد از وصل کردن دیاگ به خودرو، استارت بزنید و ماشین رو روشن کنید.

  • دانلود کردن کدها و ثبت داده‌ها

بعد از وصل کردن دیاگ و روشن کردن خودرو، با دکمه پاور دستگاه دیاگ رو هم روشن کنید. به بخش اسکن دستگاه برید تا دستگاه بتونه ECU ماشین رو اسکن و عیب یابی کنه. بعد از چند ثانیه فرآیند اسکن کردن تموم میشه و کدهای خطا روی صفحه نمایش داده میشن.

  • بررسی و خواندن کدهای خطا

بعضی از دستگاه‌های دیاگ برای هر کد خطا توضیحاتی ارائه میدن که می‌تونه به شما کمک کنه. ولی اگر دستگاه شما این قابلیت رو نداشت، برای فهمیدن معنی هر کد می‌تونید در اینترنت جست‌وجو کنید یا اینکه از نرم افزارهای تخصصی کمک بگیرید.

رفع خطاهای خودرو

در ادامه مراحل آموزش دیاگ زدن خودرو، بعد از تشخیص عیب خودرو، نوبت به از بین بردن مشکل می‌رسه. اگر خودتون انقدر مهارت دارید که مشکل رو رفع کنید که چه بهتر، در غیر اینصورت باید از یک تکنسین با تجربه کمک بگیرید.

دقت داشته باشید که بعضی وقت‌ها دستگاه کدهای اشتباهی رو به شما نمایش میده، برای حل این مسئله یک بار همه کدهای خطا رو پاک کنید و از اول دیاگ زدن رو انجام بدید تا از خطاها مطمئن بشید. (برای دریافت خدمات دیاگ خودرو در تهران کلیک کنید)

دیاگ کردن خودرو با گوشی

در حال حاضر برنامه‌های کاربردی زیادی هم برای سیستم عامل اندروید و هم برای IOS وجود داره که با کمک اونها می‌تونید ماشینتون رو دیاگ کنید. استفاده از این اپلیکشن‌ها برای شما هیچ هزینه‌ای نداره و کار کردن باهاشون بسیار راحته، همچنین از اونجایی که این اپلیکیشن‌ها آپدیت میشن، کدهای خطا هم به روزتر و بهتر به شما نمایش داده میشه. علاوه بر اینها شما به راحتی می‌تونید گوشی رو با بلوتوث یا آداپتور DBD2 به ماشین متصل کنید. اینطوری حتی بدون آموزش دیاگ زدن هم می‌تونید ماشینتون رو دیاگ کنید. (+)

انواع کدهای خطای دستگاه دیاگ

وقتی دستگاه دیاگ رو به خودرو وصل می‌کنید، معمولا با دو نوع خطا مواجه میشید:

  • خطای دائم: مشاهده این خطا روی دستگاه یعنی اینکه یکی از قطعات ماشین خرابه و باید تعویض یا تمیر بشه. این خطا حتی با پاک کردن اون از روی دستگاه دوباره نمایش داده میشه.
  • خطای موقت: این خطاها زیاد جدی نیستن و با پاک کردن اونها از روی دستگاه رفع میشن و ارتباطی با خرابی  یک قطعه در ماشین ندارن.

چه مشکلاتی رو میشه با دیاگ زدن تشخیص داد؟

با استفاده از دیاگ زدن میشه مشکلات زیر رو در ماشین عیب یابی کرده و تشخیص بدید:

  • عیب‌های مربوط به برق ماشین
  • عیب‌های مربوط به باتری ماشین
  • عیب‌های مربوط به انژکتور ماشین
  • عیب‌های مربوط به سنسور ماشین
  • عیب‌های مربوط به فن ماشین
  • عیب‌های مربوط به جعبه دنده
  • عیب‌های مربوط به دریچه کولر
  • عیب‌های مربوط به سنسور اکسیژن ماشین

و …

دستگاه دیاگ خودرو

در چه مواقعی باید خودرو رو دیاگ زد؟

وقتی چراغ چک ماشین روشن میشه در اولین اقدام باید برید سراغ دیاگ زدن خودرو و عیب یابی از اون. ولی بعضی وقت‌ها با مشاهده علائمی باز هم باید نسبت به پیدا کردن دلیل مشکلات و دیاگ زدن اقدام کرد، مشکلاتی مثل:

  • مشاهده مشکل در ترمز ماشین
  • کم شدن شتاب ماشین
  • ریپ زدن ماشین
  • مشاهده ایراد در زمان تعویض دنده
  • مشکل در استارت خوردن ماشین
  • زیاد شدن مصرف سوخت ماشین

هزینه دیاگ کردن خودرو

دیاگ کردن هزینه خاصی نداره و به سرعت هم قابل انجامه. بعضی از تعمیرگاه‌ها این کار رو به صورت رایگان می‌تونن برای شما انجام بدن و ایراد ماشینتون رو بهتون بگن. در واقع قیمت دیاگ زدن خودرو شما بعد از پیدا کردن مشکل مشخص میشه و زمان رفع اون باید پرداخت کنید.

 

کلام آخر

ما توی این مطلب از اتوآچار سعی کردیم مراحل و آموزش دیاگ خودرو رو به طور کامل برای شما توضیح بدیم. دستگاه دیاگ هم قابل خریداریه و خودتون می‌تونید اون رو تهیه کنید. ولی همون طور که می‌دونید دیاگ زدن و مهم‌تر از اون رفع عیب‌ها یه کار کاملا تخصصیه و حتما باید یه فرد متخصص و ماهر اون رو انجام بده. اگر دنبال یه جای حرفه‌ای برای دیاگ زدن ماشینتون می‌گردید، کافیه از اتوآچار کمک بگیرید. اتوآچار یه پلتفرم آنلاینه و شما می‌تونید با کمک اون بدون صرف هزینه و زمان، خیلی راحت به یه تعمیرگاه حرفه‌ای و کاربلد متصل بشید.

 

سوالات متداول

دیاگ زدن خودرو چه مراحلی داره؟

دیاگ زدن خودرو شامل سه مرحله‌ست، وصل کردن دستگاه به ماشین، دانلود کردن کدهای خطا و بررسی و خوندن اونها.

چه زمانی باید ماشین رو دیاگ زد؟

زمانی که چراغ چک ماشین روشن میشه و مشاهده علائمی مثل کم شدن شتاب ماشین، زیاد شدن مصرف سوخت، اشکال در استارت خوردن، ریپ زدن ماشین، اشکال در ترمز کردن، اشکال در تعویض دنده و اشکال در ترمز کردن شما باید نسبت به دیاگ زدن ماشین اقدام کنید.

با دیاگ زدن چه مشکلاتی قابل شناسایین؟

خیلی از مشکلات مربوط به باتری، برق، انژکتور، سنسورها، فن‌ها و غیره رو میشه با دیاگ زدن پیدا کرد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارائه دهنده خدمات

درخواست خدمات تعمیرگاهی