دیتلینگ خودرو چیست؟ مراحل آن در 6 مرحله

دیتیلینگ خودرو

فهرست محتوا

برای بیشتر مردم تمیز کردن ماشین یه کار سخت، زمانبر و خسته کننده‌ست. اگر بخواید خیلی دقیق و با جزئی‌نگری بیشتری ماشینتون رو تمیز کنید و هر قسمت و شکاف اون رو پاک سازی کنید، باید زمان و حوصله بیشتری هم صرف کنید. ولی امروزه و با پیشرفت‌های شغلی و فعالیت‌های تخصصی که در حوزه خودرو اتفاق افتاده شما می‌تونید ماشینتون رو به مرکز خدمات دیتیلینگ بسپارید و مطمئن باشید تک تک قسمت‌های اون با دقت تمیز میشن. در این مطلب از «اتوآچار» قصد داریم توضیح بدیم که دیتیلینگ خودرو چیست و چه مراحلی داره. پس تا انتهای این مطلب با ما باشید.

دیتیلینگ خودرو چیست؟

قبل از اینکه توضیح بدیم دیتیلینگ خودرو چیست بهتره بدونید واژه دیتیلینگ از کلمه دیتیل (Details) به معنی جزئیات گرفته شده و منظور از دیتیلینگ خودرو خدماتیه که به شکل دقیق و جزئی می‌تونه ماشین شما رو تمیز کنه. این تمیز کاری شامل احیای بدنه، کابین ماشین و شستن اون و همچنین از بین بردن آسیب‌های جزئی این قسمت‌هاست به طوری که ماشینتون شبیه روز اول بشه. دقت کنید که در این فرآیند صافکاری و رنگ آمیزی انجام نمیشه و این خدمات مربوط به بخش‌ صافکاری هستن. (اگربه دنبال انجام صافکاری در تهران هستید، کلیک کنید.)

شستشویی رینگ و لاستیک

مراحل دیتیلینگ خودرو

بعد از اینکه متوجه شدیم دیتیلینگ خودرو چیست، قصد داریم مراحل اون رو توضیح بدیم:(+)

مرحله اول: چرخ و لاستیک

چرخ و لاستیک‌ها اغلب بیشترین آلودگی رو دارند و در رانندگی روزانه و با گرد و غبار به سرعت کثیف میشن. وقتی در مرحله اول اونها رو تمیز می‌کنید، می‌تونید مطمئن بشید در ادامه فرآیند تمیز کردن بقیه قسمت‌های خودرو آلوده نمیشن. 

برای تمیز کردن چرخ‌ها از یک محلول شست‌وشو استفاده میشه و با برس تمام قسمت‌ها شسته میشه. بعد از اتمام کار هم با یک دستگاه خشک کننده چرخ‌ها کاملا خشک میشن. گاهی برای اینکه رینگ‌ها و لاستیک‌ها جلوه زیباتری پیدا کنن و آلودگی و خاک روی اونها تجمع پیدا نکنه از شوینده مخصوص رینگ و لاستیک استفاده میشه.

مرحله دوم: شست‌وشوی بدنه

مرحله بعدی شستن نمای بیرونی ماشینه. قبل از اینکه شروع به شستن بدنه ماشین بکنید، مطمئن باشید قسمت‌های بسیار کثیف مثل محفظه‌های موتور، دریچه‎های سوخت و درهای اون به طور کامل تمیز شدن. این کار باعث میشه انتقال آلودگی به حداق برسه. پس قبل از شروع فرآیند شست‌وشو ابتدا این قسمت‌ها باید تمیز بشن.

ابتدا از شوینده‌های چند منظوره استفاده میشه تا به حذف آلودگی‌های ناشی از ترافیک و لکه‌های جمع شده در نواحی پایین بدنه کمک کنه. این شوینده به مدت چند دقیقه و با فشار روی سطح بدنه قرار میگیره و باقی می‌مونه.

در مرحله بعد از فوم برفی استفاده میشه و یک کف غلیظ روی سطح بدنه اعمال میشه که خاک‌ها و ذرات چسبیده شده رو بعد از چند دقیقه از بین می‌بره.

در مرحله آخر با یک حوله مناسب سطح بدنه کاملا خشک میشه

مرحله سوم: آلودگی زدایی

آلودگی‌های روزانه و گرد و غبار به راحتی در مراحلی که گفتیم پاک میشن اما آلودگی‌هایی مثل لکه‌های روغن، لایه‌های قدیمی واکس و موم، لکه‌های روغن ترمز، لکه‌های چسب و غیره احتمالا با شست‌وشوی ساده تمیز نمیشن و باید در این مرحله اونها رو از بین برد. 

در این مرحله برای حذف ذرات متصل به رنگ بدنه از خاک رس استفاده میشه تا آلودگی‌ها رو از درون سطح بیرون بکشه و یک سطح کاملا صاف و تمیز به شما بده.

پولیش کاری بدنه خودرو

مرحله چهارم: پولیش کاری

پولیش کاری می‌تونه رنگ رو کاملا احیا کنه و بخش‌های نامطلوب اون رو کم کرده و حتی از بین ببره، در این شرایط ماشینتون یه ظاهر کارخونه‌ای پیدا می‌کنه و مشتری پسند میشه. 

پولیش کاری به دو شکل دستی و ماشینی انجام میشه. در فرآیند دستی مقداری از ماده روی سطح بدنه کشیده میشه که باعث انجام اکسیداسیون و در نهایت براقیت بدنه میشه. در پولیش کاری ماشینی لایه‌های کوچکی از روکش ماشین با دستگاه و مواد ساینده برداشته میشه تا عیوب و خراش‌های روی سطح از بین بره. بهترین مرکز پولیش خودرو تهران از دست ندید.

مرحله پنجم: استفاده از مواد محافظتی

بعد از اینکه پولیش کاری انجام شد، بدنه ماشین با استفاده از درزگیرها، واکس و سرامیک حفاظت میشه. این اقدامات علاوه براینکه بدنه خودرو رو در مقابل نور فرابنفش خورشید، مواد شیمیایی و سایش محافظت می‌کنن، مزایای دیگه‌ای از جمله آب گریزی، براقیت و شست‌وشوی راحت رو برای خودرو به همراه دارن. این مزایا به ویژه در پوشش سرامیک پررنگ‌ترن و بیشتر اثر دارن.

پاکسازی داخلی خودرو

مرحله ششم: پاکسازی داخلی خودرو

در این مرحله صندلی‌ها، کف، سطوح پلاستیکی و روکش‌ها به طور کامل با دستگاه‌های کیوم، بخارشوی و پاک‌کننده‌های مخصوص کاملا تمیز میشن. بعد برای براقیت بیشتر سطوح داخلی از واکس و و اسپری استفاده میشه تا داشبورد و سطوح پلاستیک کاملا تمیز و مثل روز اولشون بشن. در انتها هم از خوشبو کننده استفاده میشه تا داخل کابین کاملا خوشبو و مطبوع بشه. 

مزایای دیتیلینگ خودرو

دیتیلینگ کردن خودرو مزایایی داره که میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • خودرو رو کاملا تمیز میکنه
  • سطح بدنه رو شفاف می‌کنه
  • باعث جذب مشتری میشه
  • اگر از پوشش سرامیک در دیتیلینگ استفاده بشه از سطح بدنه محافظت میکنه

آلودگی زدایی بدنه خودرو

معایب دیتیلینگ خودرو

دیتیلینگ خودرو معمولا معایبی نداره و مشکلی برای ماشینتون ایجاد نمیکنه ولی اگر این کار توسط یه فرد غیرحرفه‌ای و به شکل غیراصولی انجام بشه می‌تونه به رنگ ماشین آسیب بزنه.

 

کلام آخر

همون طور که در ابتدا توضیح دادیم، دیتیلینگ خودرو یکی از خدمات مربوط به شست‌وشو و پاکسازی ماشینه که می‌تونه ماشینتون رو به دقت و به اندازه روز اول تمیز و جذاب کنه. اگر می‌خواید ماشینتون بهتر به فروش بره توصیه می‌کنیم اون رو دیتیلینگ کنید تا بتونه نظر مشتری‌ها رو بیشتر جلب کنه. 

ما در این مطلب از اتوآچار سعی کردیم توضیح بدیم دیتیلینگ خودرو چیست و این کار چه مراحلی داره. در صورتی که قصد دیتیلینگ کردن ماشینتون رو دارید و نمی‌دونید به کجا مراجعه کنید کافیه به اتوآچار یه سر بزنید تا به شما در پیدا کردن یه مرکز نزدیک، ارزون و حرفه‌ای کمک کنه.

 

سوالات متداول

دیتیلینگ خودرو چیست؟

دیتیلینگ خودرو خدماتیه که به شکل دقیق و جزئی می‌تونه ماشین شما رو تمیز کنه. این تمیز کاری شامل احیای بدنه، کابین ماشین و شستن اون و همچنین از بین بردن آسیب‌های جزئی این قسمت‌هاست به طوری که ماشینتون شبیه روز اول بشه.

دیتیلینگ خودرو شامل چه مراحلیه؟

دیتیلینگ خودرو شامل شستن چرخ‌ها و لاستیک‌ها، شستن بدنه، شست‌وشوی عمیق و آلودگی زدایی، پولیش کاری، استفاده از مواد محافظ کننده و پاکسازی کابین داخلی ماشینه.

هزینه دیتیلینگ خودرو چقدره؟

هزینه دیتیلینگ خودرو به عوامل مختلفی بستگی داره و بسته به مرکزی که به اون مراجعه می‌کنید می‌تونه از 1 میلیون تومان تا 7-8 میلیون تومان متغییر باشه.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارائه دهنده خدمات

درخواست خدمات تعمیرگاهی