مراحل صافکاری خودرو | 10 مرحله برای بهبود ظاهر خودرو

مراحل صافکاری خودرو

فهرست محتوا

صافکاری خودرو رو با روش‌های مختلفی مثل صافکاری با رنگ و بی‌رنگ انجام می‌دن. هر روش مراحل خاصی داره که صافکار باید انجام بده تا اتومبیل رو مثل روز اول کنه. توی این مقاله از «اتوآچار» به‌طور کامل در مورد مراحل صافکاری خودرو صحبت می‌کنیم.

احتمالا شما هم موافقین که امکان نداره توی خیابون‌های شلوغ تهران رانندگی کرد و با یک حادثه (هر چند کوچیک) مواجه نشد. اگر از اون دسته افرادی هستین که هر روز با ماشین به محل کار، دانشگاه یا هر جای دیگه می‌رید، ممکنه گذرتون به صافکاری هم بیفته. بنابراین بهتره با مراحل صافکاری خودرو آشنایی داشته باشید.

مراحل صافکاری خودرو با رنگ

صافکاری خودرو با رنگ یه فرآیند پیچیده‌ست که برای تعمیر خرابی‌ها، ترمیم ظاهر ماشین و ایجاد لایه‌ حفاظتی روی بدنه انجام می‌شه. در این روش آسیبی که به ماشین وارد شده انقدر زیاد بوده که رنگ قطعه از بین رفته. بنابراین صافکار باید قطعه آسیب دیده رو ترمیم یا رنگ کنه. صافکاری با رنگ به این سه بخش تقسیم می‌شه:

  • بدون تراش رنگ: به استفاده از بتونه به مقدار کم نیازه.
  • با تراش کامل رنگ: به سنباده زدن برای از بین بردن رنگ‌های به‌جای مونده نیازه.
  • روش بادگیری: هم به سنباده زدن و هم بتونه‌کشی نیاز داره.

 

اگه برای تعمیر ماشین‌تون نیاز به خدمات صافکاری در تهران دارید کلیک کنید!

مراحل صافکاری ماشین

انجام هر کدوم از مواردی که اشاره کردیم به نظر صافکار بستگی داره. با این‌ حال، مراحل صاف کاری ماشین با رنگ رو می‌شه این موارد دونست (+):

  1. کارشناس اول بررسی شدت آسیب وارد شده به قطعه و امکان دسترسی به اون رو بررسی می‌کنه.
  2. ممکنه صافکار قطعات آسیب‌دیده رو بر اساس میزان دسترسی به اون برای تعمیر، از خودرو جدا کنن.
  3. پشت قسمت آسیب‌دیده با استفاده از سمباده و آب، خوب تمیز می‌شه تا صاف و صیقلی بشه.
  4. بعد رنگ قسمت جلوی قطعه آسیب‌دیده رو با سمباده‌های درشت و سوهان‌های زبر از بین می‌برن. این کار برای تشخیص دقیق نقاط فرورفته انجام می‌شه.
  5. پشت قطعه با شعله مستقیم آتش گرم می‌شه چون حرارت باعث نرم شدن قطعه می‌شه و به صافکار امکان تغییر فرم قطعه رو می‌ده.
  6. بعد از چکش زدن و به کمک نور خورشید یا اشعه فرابنفش، ناهمواری‌های روی قطعه بررسی و با استفاده از ابزاری به نام مشتی صاف می‌شن.
  7. در قسمت‌هایی که فرورفتگی بیشتره، از روش بادگیری استفاده می‌شه و وقتی قطعه به‌خوبی صاف شد، اون رو بتونه می‌کشن.
  8. بتونه معمولاً از نوع بتونه سنگی فوریه که عملیات صافکاری قطعه رو آسون می‌کنه. بعد از صاف شدن قطعه، نقاش رنگ‌آمیزی رو شروع می‌کنه.
  9. صافکار سه لایه رنگ از جمله لایه پرایمر، لایه پایه و لایه کلیر رو روی قطعه اعمال می‌کنه. در این مرحله مهمه که رنگی که میزنه با کد رنگی کارخونه مطابقت داشته باشه.
  10. بعد برای یکدست شدن رنگ قطعه با بخش‌های دیگه خودرو، پولیش‌کاری انجام میشه.

 

مراحل صافکاری خودرو به روش بی‌رنگ با میله PDR

صافکاری PDR یک روش صافکاری بدون رنگ برای آسیب‌ها و فرورفتگی‌های جزئیه. صافکاری بدون رنگ با میله PDR یک روش دقیق و پیچیده‌ست که به تجربه و مهارت بالایی هم لازم داره.

صافکاری با این روش معمولاً سریع‌تر از صافکاری سنتی با چکش انجام میشه و مزایایی مثل حفظ ارزش خودرو و جلوگیری از افت شدید قیمت ماشین رو داره. در ادامه به مراحل صافکاری خودرو به روش بی‌رنگ با میله PDR اشاره می‌کنیم:

  • اول سطح آسیب‌ دیده بررسی می‌شه؛ این کار می‌تونه با مشاهده یا استفاده ابزارهای تخصصی انجام بشه.
  • بعد بسته به موقعیت و نوع خرابی، صافکارها اقدام به باز کردن بخش‌های آسیب‌دیده خودرو می‌کنن تا به نقاط مورد نظر برای تعمیر دسترسی داشته باشن.
  • در این مرحله از میله‌های مختلف مانند چرخشی، اهرمی و دم ماهی برای ترمیم خطوط و خرابی‌ها استفاده می‌شه. با اعمال فشار و انحنا به نقاط موردنظر، خرابی‌ها به‌تدریج به حالت اصلی بر می‌گردن و درست میشن.
  • بعد از انجام تعمیرات، صافکار سطح خودرو رو بررسی می‌کنه تا از صاف شدن نهایی قطعه مطمئن بشه.
  • در مرحله آخر سطح خودرو پولش کاری میشه تا ماشین در نهایت ظاهری زیبا و براق پیدا کنه.

در صورت نیاز به خدمات صافکاری PDR در تهران نگران نباشید، ما در اتوآچار از بهترین مراکز صافکاری PDR در پایتخت برای شما وقت رزرو می‌کنیم، فقط کافیه درخواستتون رو در ثبت کنید!

مراحل صافکاری خودرو چیست

مراحل صافکاری خودرو به روش بی‌رنگ با چسب حرارتی

مراحل صافکاری با چسب حرارتی خیلی راحت و در عین ‌حال تخصصیه. این روش برای تعمیر آسیب‌های کوچک بدنه خودرو انجام میشه. مهارت و تجربه تعمیرکار در این روش یکی از فاکتورهای مهمه.

توجه داشته باشید که چندین متغیر می‌تونن بر نحوه تعمیر با چسب حرارتی تأثیر بذارن که شامل نوع چسب حرارتی، دمایی که تعمیر انجام میشه و مهارت تعمیرکار هستن. آموزش صافکاری ماشین با چسب حرارتی به روش زیره:

  • صافکار اول شدت آسیب و فرورفتگی رو بررسی می‌کنه.
  • سطح اطراف خرابی با دقت تمیز می‌شه تا از گردوغبار، روغن یا آلودگی پاک بشه. این مرحله مهمه چون باعث می‌شه تا چسب به‌خوبی به بدنه بچسبه.
  • چسب حرارتی مخصوص به‌اندازه‌ میزان آسیب یا فرورفتگی برش داده می‌شه.
  • ابزار حرارتی مخصوص (معمولاً پیستول حرارتی) کمک می‌کنه چسب حرارتی ذوب‌ بشه و به سطح خرابی بچسبه.
  • بعد از حرارت دادن، چسب حرارتی به سطح مورد نظر می‌چسبه. توی این مرحله، با استفاده از ابزارهای خاص، خرابی درست میشه و به حالت اصلی بر می‌گرده.
  • بعد قطعه آسیب‌دیده به تدریج و آروم خنک می‌شه تا چسب حرارتی جامد و به شکل نهایی تثبیت بشه.
  • در مرحله آخر و بعد از ترمیم آسیب، سطح خودرو با پولیش‌کاری تمیز و براق می‌شه.

 

برای دریافت خدمات صافکاری بدون رنگ در تهران، اتوآچار همراه شماست، کافیه درخواست‌تون رو ثبت کنید.

مراحل صافکاری ماشین چیست

مراحل صافکاری خودرو به روش بی‌رنگ با دستگاه مکش

صافکاری بی‌رنگ با دستگاه مکش به وسیله دستگاه‌های خاصی به نام دستگاه مکش انجام می‌شه. این دستگاه‌ها با ایجاد مکش و فشار هوا، فرورفتگی‌ها رو به حالت اولیه برمی‌گردونن. در ادامه به مراحل صافکاری خودرو به روش بی‌رنگ با دستگاه مکش اشاره می‌کنیم:

  • مثل بقیه روش‌های صافکاری، اول ماشین باید با دقت شسته بشه و از ذرات گردوغبار و آلودگی‌های سطحی پاکسازی بشه. این کار برای بررسی میزان و شدت آسیب انجام می‌شه.
  • در این مرحله دستگاه مکش با استفاده از مکش هوا و فشار، فرورفتگی‌ها رو جذب کرده و سطح رو به‌ شکل تدریجی صاف می‌کنه. این فرآیند با دقت و تجربه انجام می‌شه تا قطعه آسیب‌دیده به حالت اولیه‌ش برگرده.
  • بعد از مرحله مکش، سطح خودرو ترازبندی می‌شه تا یه همگنی و صافی مناسبی بین قطعه آسیب‌دیده با بقیه نواحی ماشین ایجاد بشه.
  • ممکنه بعضی وقت‌ها به استفاده از مواد پرکننده نیاز باشه تا ترازبندی به بهترین شکل انجام بشه.
  • در مرحله آخر هم از پولیش و واکس برای تمیز و براق کردن سطح خودرو استفاده می‌شه.

 

نکات مهم در صافکاری خودرو

صافکاری خودرو یک فرآیند پیچیده و حرفه‌ایه که مهارت، دقت و تجربه بالایی نیاز داره. تعمیرکاران باتجربه که با ابزارها و تکنیک‌های مختلف آشنا هستن، کار با کیفیتی رو ارائه می‌دن. پس مهمه که برای دریافت بهترین خدمات سراغ مراکز صافکاری حرفه‌ای و معتبر برید.
  • قبل از هر عملیات صافکاری، سطح خودرو باید به ‌دقت تمیز بشه؛ چون هرگونه گردوغبار، چربی و لکه ممکنه تأثیر منفی بر کیفیت کار بذاره.
  • برای ترمیم آسیب‌های وارده به خودرو، سطح ماشین باید به ‌درستی آماده‌ بشه. آماده‌سازی شامل تمیزکاری، شست‌وشو و حتی برداشتن بخش‌های لازم از داخل خودرو برای دسترسی به قطعه آسیب‌دیده‌ست.
  • همچنین ابزارهای مختص به صافکاری و ترمیم خودرو باید با دقت انتخاب بشه. استفاده کردن از ابزارهای نامناسب ممکنه به خودرو آسیب برسونه.
  • در صافکاری خودرو از تکنیک‌های مختلف مثل PDR، چسب حرارتی، دستگاه‌های مغناطیسی و غیره استفاده می‌شه. تعمیرکار باید تشخیص بده کدوم تکنیک برای آسیبی که به قطعه وارد شده مناسب‌تره.
  • بعد از تعمیرات، باید کنترل کیفی دقیقی انجام بشه تا صافکار مطمئن بشه همه فرورفتگی‌ها خوب و درست تعمیر شدن و سطح خودرو به شکل مطلوب به حالت اولیه برگردونده شده.

 

صافکاری خودرو چگونه است

کلام آخر

بررسی مراحل صافکاری خودرو به شما کمک می‌کنن تا با روند کار بیشتر آشنا بشید. هدف نهایی همه این روش‌ها اینه که قطعه آسیب‌دیده مثل روز اولش بشه.

صافکارها بسته به تخصص و ابزارهایی که دارن، روش‌ها و مراحل مختلفی رو برای تعمیر خودرو اجرا می‌کنن. همچنین مهمه که دنبال یه صافکار مجرب و کارکشته باشید تا نسبت به هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید، بهترین نتیجه رو بگیرید.

با این وجود پیدا کردن صافکاری خوب کار آسونی نیست. ولی نگران نباشید ما در اتو آچار این کار رو براتون انجام می‌دیم! کافیه خدمت خودرویی مورد نظرتون رو در سایت اتوآچار ثبت کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن، نزدیک‌ترین و بهترین صافکاری رو که به شما پیشنهاد بدیم.

 

اتوآچار دوست تعمیرکار من

ثبت درخواست خدمات تعمیرگاهی

دیگه نباید نگران خدمات خودروت باشی، با خیال راحت درخواستت رو ثبت کن و منتظر تماس ما باش.

اتوآچار دوست تعمیرکار من

 

سؤالات متداول

صافکاری خودرو شامل چه مراحلیه؟

صافکاری ماشین بسته به نوع صافکاری شامل مراحل مختلفیه. به‌طورکلی، مراحلی مثل تمیزکاری قطعات آسیب‌دیده، بررسی میزان و شدت خرابی، انجام صافکاری و در نهایت پولیش‌کاری در همه روش‌ها و مراحل صافکاری خودرو مشترکن و انجام میشن.

بهترین روش صافکاری ماشین چه روشیه؟

تعیین و انتخاب روش مناسب برای صافکاری وسیله نقلیه به میزان آسیب، نوع خودرو، قطعه آسیب‌دیده و تخصص صافکار بستگی داره. اگر آسیب شدید باشه طوری که رنگ قطعه از بین بره، صافکار مجبوره از صافکاری با رنگ استفاده کنه.

آیا خط و خراش نیاز به خدمات صافکاری داره؟

اگر خط و خراش طوری باشه که فلز بدنه خودرو آسیب ببینه، لیسه گیری انجام میشه. لیسه گیری خودرو توسط صافکار انجام می‌شه، ولی یه روش صافکاری به حساب نمیاد.

‫1/5 ‫(1 نظر)

4 Comments

  1. کریم گفت:

    سلام خسته نباشید. من تازه تو حوزه صافکاری مشغول به‌کار شدم. ممنون از اینکه مراحل صافکاری خودرو رو کامل توضیح دادین. من کم و بیش این موارد رو میدونستم اما حالا بهتر تو ذهنم دسته بندی شد.

  2. سلام خسته نباشید واقعا مقاله جامع و کاملی بود ممنونم واقعا کاربردی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارائه دهنده خدمات

درخواست خدمات تعمیرگاهی