4 تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ؛ قبل از رفتن به صافکاری بخونید!

صافکاری بدون رنگ

فهرست محتوا

یکی از دوراهی‌هایی که معمولا ذهن صاحبان ماشین رو به خودش مشغول می‌کنه، فرق صافکاری با رنگ و بدون رنگه. اگر شما تاحالا تصادف با خودرو رو تجربه کرده باشید، حتماً به صافکار هم مراجعه کردید. اگر این سوال براتون پیش اومده که صافکار از روش صافکاری با رنگ استفاده می‌کنه یا بدون رنگ؟ باید بگیم که بهترین روش صافکاری به‌ شدت تصادف، قطعه آسیب‌دیده، مدل خودرو و مهارت خود صافکار بستگی دارد. ما تو این مطلب از وب‌سایت «اتوآچار» قصد داریم به شما در تشخیص تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ کمک کنیم پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ چیه؟

  • صافکاری با رنگ هزینه بیشتری داره چون هزینه این کار شامل خرید قطعه، رنگ آمیزی و اجرت میشه
  • صافکاری با رنگ زمان بیشتری لازم داره چون احتمالا شدت آسیب دیدگی بیشتره
  • افت قیمت ماشین در صافکاری بدون رنگ کمتره چون ماشینی که رنگ شده باشه یعنی تصادف شدیدی کرده.
  • صافکاری با رنگ به تجهیزات بیشتری نیاز داره ابزارهایی مثل کاربیت، بتونه، پولیش و غیره.
  صافکاری بدون رنگ صافکاری با رنگ
نوع صافکاری سطحی صافکاری عمیق
روش نانو صافکاری رنگ اسپری
ماده اولیه پوشش‌دهنده‌های فلزی رنگ‌های مختلف
ضخامت پوشش ناچیز قابل تنظیم
مقاومت در برابر زنگ زدگی معمولاً بالا متوسط

خیلی سریع رفتیم سراغ اصل مطلب تا اون‌هایی که میخوان تفاوت این دو روش رو بدونن راحت متوجه بشن. اما اگه دنبال این هستید که این موضوع رو بیشتر درک کنید توصیه می‌کنیم خوندن مطلب رو ادامه بدین.

صافکاری چیه؟

وقتی تصادف می‌کنید، خراش‌ها، فرورفتگی‌ها و بقیه آسیب‌های وارد شده به بدنه باید رفع بشن تا زیبایی ظاهری ماشین به حالت قبل برگرده. به عمل صاف کردن بدنه خودرو و رفع فرورفتگی‌ها یا برآمدگی‌های اون، صافکاری خودرو گفته می‌شه. صافکاری خودرو توسط صافکار در مراکز صافکاری بدنه انجام می‌شه. بدنه خودرو از چندلایه فلز تشکیل شده که موقع تصادف، بسته به قطعه آسیب‌دیده و شدت تصادف، این لایه‌ها می‌تونن آسیب ببینن.

صاف کردن بدنه خودرو مستلزم داشتن مهارت بالا، شناخت بدنه خودرو، دقت، تجربه و ابزار لازمه. به خاطرر همین فقط صافکاری‌های معتبر و مجرب می‌تونن بدنه خودرو رو به حالت اولیه بگردونن.

معمولا چندین سال طول میکشه تا یه صافکار مهارت‌های لازم رو از استادکارش یاد بگیره و متخصص بشه. اگر صافکار ماهر نباشه ممکنه رنگ بدنه موقع صافکاری آسیب‌ ببینه و از بین بره. برای دونستن نکات مربوط به انتخاب صافکار مناسب، مقاله نکات مهم صافکاری خودرو رو مطالعه کنید.

اینجاست که صافکاری خودرو به دو روش صافکاری با رنگ و صافکاری بدون رنگ تقسیم می‌شه. مهمه که بتونید تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ رو به‌درستی تشخیص بدید.

صافکاری بدون نقاشی

صافکاری با رنگ

در بعضی تصادف‌ها آسیبی که به بدنه خودرو وارد می‌شه به شکلیه که رنگ خودرو یا مستقیماً در لحظه تصادف از بین می‌ره یا این اتفاق در اثر ضربه‌های چکش و نیروهایی که ابزار صافکاری بر بدنه خودرو وارد می‌کنن میفته. در این شرایط، صافکار باید موقع صاف کردن یا صیقل دادن محل آسیب‌دیده قبل از صاف کردن، از رنگ بستر استفاده کنه.

 

یادتون باشه که صافکاری خودرو همیشه بهترین انتخاب برای تعمیر ماشین نیست! بعضی وقت‌ها بهتره قطعه آسیب دیده رو در این موارد تعویض کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

 

اگه هم لازمه که صافکاری انجام بدید حتماً به صافکار حرفه‌ای و ماهر مراجعه کنید، چون اگر صافکاری به‌صورت نادرست انجام بشه، می‌تونه به قطعات خودرو آسیب جدی وارد کنه و از قیمت نهایی خودرو موقع فروش کم کنه. توصیه می‌کنیم مطلب صافکاری در تهران رو از دست ندید.

مزایای صافکاری با رنگ

صافکاری با رنگ دو مزیت مهم داره که شامل این موارد میشه:

افزایش ایمنی خودرو

وظیفه اصلی رنگ بدنه خودرو، علاوه بر زیبایی ظاهری ماشین، محافظت و بالا بردن استحکام بدنه در برابر آسیب‌های بیرونی مثل تابش نور خورشید، تغییرات دمایی، آب، رطوبت و زنگ‌زدگیه. صافکاری با رنگ باعث استحکام بیشتر و طول عمر بالاتر قطعات خودرو می‌شه.

جلوگیری از خوردگی و زنگ‌زدگی بدنه

اگر رنگ بدنه خودرو آسیب‌دیده باشه و اگر فولاد زیرین در مجاورت هوا قرار بگیره، پس از مدتی زنگ‌زده و پوسیده میشه. صافکاری با رنگ زیبایی اولیه رو به خودرو برمی‌گردونه و تمام خط و خش‌های بدنه رو می‌پوشونه تا فلز زیررنگ پوسیده نشه.(برای کسب اطلاعات جامع  از هزینه رنگ کامل خودرو وارد لینک شوید)

 

صافکاری بدون رنگ

قبل از بررسی تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ، بیایید در مورد صافکاری بدون رنگ صحبت کنیم. اگر شدت آسیب‌های واردشده به بدنه و رنگ خودرو کم باشه و رنگ خودرو آسیب‌ندیده باشه، می‌شه با تخصص و ابزارهای مخصوص، ناهمواری‌های ماشین رو طوری درست کرد که آسیبی به رنگ خودرو نرسه و نیازی به رنگ‌آمیزی نداشته باشه. در این صورت میگن صافکاری بدون رنگ انجام شده.

تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ: صافکاری بدون رنگ چیست؟

صافکاری بدون رنگ در چهار روش‌ انجام می‌شه که در ادامه باهاشون آشنا میشیم:

1- صافکاری بدون رنگ با استفاده از میله PDR

با کمک یک میله PDR و گهگاه بدون ضربه زدن با چکش، متخصص صافکاری می‌تونه عملیات صاف کردن بدنه خودرو رو انجام بده. سر این میله فولادی زاویه‌داره تا صافکار به کمک حرکات چرخشی و عقربه‌وار، بتونه فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌ها رو اصلاح کنه. استفاده از این میله برای پولیش و صافکاری پی دی آر، سریع و مقرون‌به‌صرفه‌ست.

اگه فکر می‌کنید به خدمات صافکاری PDR در تهران نیاز دارید کلیک کنید

2- استفاده از ابزار مکش برای صاف کردن

همونطور که از اسمش مشخصه، در این نوع از صافکاری بدون رنگ، قسمت آسیب‌دیده رو با استفاده از مکش و هوای فشرده صاف می‌کنن. توی بیشتر خودروهای لوکس از این تکنیک استفاده می‌شه. استفاده از دستگاه مکنده این مزیت رو داره که فرورفتگی‌های بدنه خودرو رو در سریع‌ترین زمان ممکن از بین ببره.

3- با استفاده از ابزار مغناطیسی

در ادامه بررسی تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ، به صافکاری بدون رنگ با استفاده از ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف قطعه آسیب‌دیده می‌رسیم. در این روش تخصصی که مهارت و تجربه بالایی لازم داره، با ایجاد یک میدان مغناطیسی در یک نقطه خاص بدنه خودرو رو به حالت اولیه برمی‌گردونن.

4- صافکاری بدون رنگ با لیزر

در این روش از انرژی لیزر برای هموار کردن بدنه خودرو استفاده می‌کنن. این روش هیچ آسیبی به رنگ و استحکام قطعه موردنظر وارد نمی‌کنه. در نهایت اگه فکر می‌کنید به خدمات صافکاری بدون رنگ در تهران نیاز دارید، کلیک کنید.

2 دیدگاه

  1. احسان گفت:

    بنظر من همچنان صافکاری با رنگ بهتر از صافکاری بدون رنگ هست. من ماشینم رو صافکاری بدون رنگ کردم ولی بعد چند روز تصمیم گرفتم قسمت‌های آسیب دیده رو دوباره رنگ کنم چون یکم خراشیدگی دیده میشد.

    • متخصص محتوای اتوآچار گفت:

      همونطور که تو مطلب گفتیم یک تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ اینه که صافکاری بدون رنگ برای همه آسیب دیدگی‌ها مناسب نیست. همچنین مهارت صافکار هم میتونه روی خروجی نهایی کار تاثیر بزاره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارائه دهنده خدمات

درخواست خدمات تعمیرگاهی